Muar mee siput

27-Oct-2018 16:43

Kata orang lah, mi siput ni makanan orang Muar Johor, ni orang kata..bukan cm yang kata...bukan apa nanti ada pulak manusia cetek akal 'carut' kan cm macam kes dulu tu...

Resipi rasa cm tak perlu, tapi tulis lah serba sedikit sebagai pelengkap....

Mee Siput yang sudah bergoreng dan siap dengan sambal.

Snek rangup makanan tradisi orang Muar yang mesti anda cuba.

Ini rupa mi siput yang belum digoreng, rasa cm boleh beli di pasaraya seperti My Din (tak pasti lah, kemungkinan ada), takpun anda google je lah kat internet cari kat mana boleh beli....semuanya dihujung jari anda betul tak, cuma nak dengan tak nak saja..

muar mee siput-19muar mee siput-83muar mee siput-82

Petang semua, hujan sini, tapi tak lah lebat, cuma hujan renyai2 manja dan berangin lembut. Petang tadi teragak nak goreng rangup dan cicah sambal kicap.

Mee Bandung, Mee Rebus, Soto, Ikan Bakar & Asam Pedas ! Diusahakan oleh Perusahaan Orang Kampung (IKS) Kini semua orang boleh memasak. Kalau singgah Jalan Raja Laut boleh COD depan bangunan DBKL HQ. Kami amat menggalakkan anda memilih COD (Cash on Delivery) sekiranya anda berada di sekitar KL-Senawang-Kuala Pilah bagi mengelakkan anda membayar kos yang banyak untuk penghantaran. Kini kalau mengidam kena balik Muar pulak…Makan mee siput ni memang suka "repeat".

Harga untuk pos dikira berdasarkan kadar yang telah saya tetapkan berdasar kadar POS LAJU. Nak tambah udang galah ke udang harimau pun terpulang.. adalah berpatutan kerana harga pasaran sekitar KL RM9-RM10. Waktu sekolah kat Bukit Pasir dulu pula harganya 30 sen satu sebungkus sambal tumis ikan bilis.

Each disease and disorder is not seen as an isolated event but as an outward manifestation of the whole person being out of balance.

Traditional Chinese Medicine uses various treatment modalities, including acupuncture, moxibustion (applying heat to the skin), cupping (applying suction to the skin), gua sha (scraping the skin), massage, dietary and lifestyle recommendations, exercise and stress-reduction techniques, and herbal medicine.

Petang semua, hujan sini, tapi tak lah lebat, cuma hujan renyai2 manja dan berangin lembut. Petang tadi teragak nak goreng rangup dan cicah sambal kicap. Mee Bandung, Mee Rebus, Soto, Ikan Bakar & Asam Pedas ! Diusahakan oleh Perusahaan Orang Kampung (IKS) Kini semua orang boleh memasak. Kalau singgah Jalan Raja Laut boleh COD depan bangunan DBKL HQ. Kami amat menggalakkan anda memilih COD (Cash on Delivery) sekiranya anda berada di sekitar KL-Senawang-Kuala Pilah bagi mengelakkan anda membayar kos yang banyak untuk penghantaran. Kini kalau mengidam kena balik Muar pulak…Makan mee siput ni memang suka "repeat". Harga untuk pos dikira berdasarkan kadar yang telah saya tetapkan berdasar kadar POS LAJU. Nak tambah udang galah ke udang harimau pun terpulang.. adalah berpatutan kerana harga pasaran sekitar KL RM9-RM10. Waktu sekolah kat Bukit Pasir dulu pula harganya 30 sen satu sebungkus sambal tumis ikan bilis. Each disease and disorder is not seen as an isolated event but as an outward manifestation of the whole person being out of balance.Traditional Chinese Medicine uses various treatment modalities, including acupuncture, moxibustion (applying heat to the skin), cupping (applying suction to the skin), gua sha (scraping the skin), massage, dietary and lifestyle recommendations, exercise and stress-reduction techniques, and herbal medicine.Hanya buka plastik, curah sambal dan boleh di makan terus.